Het woningbouwproject Delversduin in Egmond aan den Hoef is het tweede Bergense project dat van de provincie Noord-Holland groen licht krijgt dankzij een nieuw stikstofregistratiesysteem. Eerder maakte dat al de woningbouw mogelijk op het BSV-terrein. De eerste ruimte in het registratiesysteem komt door de verlaging van de maximumsnelheid op de Noord-Hollandse snelwegen naar 100 kilometer per uur.

“Het is lang stil geweest rond dit woningbouwplan en het verdient het om weer met positieve energie te worden opgepakt. Dit is een mooie eerste stap", aldus wethouder Klaas Valkering. Het woningbouwproject Delversduin bestaat uit 163 woningen, waarvan 40% in de sociale sector. In een eerdere fase is het plan voorgelegd aan inwoners. De gemeente wil dit najaar de participatie voor de plannen voortzetten.

Eind vorig jaar bedacht de gemeente Bergen een oplossing voor de stikstofproblematiek. Deze oplossing bestond uit een registratiesysteem waarin stikstofbesparingen en nieuwe projecten met elkaar konden worden verrekend, een zogenaamde stikstofdepositiebank. Met steun van enkele gemeenten in de regio is hard gelobbyd voor deze aanpak. Uiteindelijk heeft de minister het plan overgenomen in de Spoedwet stikstof die sinds begin dit jaar van kracht is.

Het Rijk heeft verschillende maatregelen genomen om de uitstoot van stikstof af te laten nemen. Eén van de maatregelen is de verlaging van de maximumsnelheid naar 100 km per uur. De stikstofruimte die daardoor vrijkwam werd opgenomen in het in de nieuwe stikstofbank. De komende tijd zullen ook andere maatregelen, waardoor de uitstoot van stikstof afneemt, in dit systeem terechtkomen. Meer (woningbouw)projecten zullen dan volgen.
Pin It
Bekeken: 1842x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/