Daan Strang uit Schoorl is zaterdag bij tropische temperaturen begonnen aan zijn Beach Clean Up-tour langs de kust van de Noordzee. In 23 etappes loopt hij zo'n 260 kilometer van Den Helder naar Cadzand om zwerfafval op te ruimen op de stranden. Aanstaande dinsdag loopt hij de etappe Camperduin tot Bergen. De volgende dag gaat de opruimactie verder naar Castricum. Helpers kunnen zich nog aansluiten.

Daan noemt zichzelf een 'Trashpacker' en doet al jaren mee aan de Beach Clean Ups. Omdat er dit jaar vanwege de coronacrisis geen officiële tour is, startte hij een éénmans-actie: "Ik wil graag helpen om het bewustzijn te verhogen rondom plastic, zwerfafval, oceaanplastic en onze bijdrage als consument hieraan. We kunnen de wereld elke dag een klein beetje mooier maken," licht hij toe aan mediapartner NH Nieuws.

Omdat hij gaat ploggen (rennen en afval opruimen) heeft hij ook een speciale rugzak ontworpen, de Plogsack, om het afval makkelijker mee te voeren. Het afval laat hij achter bij de strandopgangen: "Gelukkig werken gemeentes, afvalverwerkers en juttersclubs volop mee om het afval af te voeren en te recyclen."

Daan hoopt dat veel mensen zich bij de diverse etappes aansluiten via plogsack.com/events. "Er zijn al aanmeldingen binnen. Maar ja, het is een rare tijd. Als het superdruk wordt dan lopen we in colonne van 1,5 meter. En blijf dan ook lekker op het strand liggen en neem gewoon wat afval mee als je naar huis gaat. Ik wil vooral ook de badgasten bewust maken voor een schoner Nederland." (foto: Famke Derksen)
Pin It
Bekeken: 2284x
https://ee.itk.ac.id/data/