De komende dagen staan er vanwege het mooie strandweer verkeersregelaars in Egmond aan Zee, Bergen aan Zee en Hargen/Camperduin. Uitgangspunt voor de gemeente Bergen is dat de dorpen Egmond aan Zee en Bergen aan Zee niet worden afgesloten. Dat gebeurt alleen als het echt niet anders kan. Hargen aan Zee wordt afgesloten als de parkeerplaats vol is.

Dat meldt de gemeente Bergen woensdagavond in een persbericht. Niet duidelijk wordt wat de gemeente bedoeld met dat uitgangspunt, en of de gemeente het anders wil aanpakken dan vorige week vrijdag, toen Bergen aan Zee en Egmond aan Zee werden afgesloten. De gemeente noemde de situatie toen na afloop 'beheersbaar'. Op de stranden kon goed afstand worden gehouden. Inwoners maken zich op social media vooral zorgen over de drukte in de dorpen, waar minder discipline bestaat rond afstand houden.

Toezichthouders komen er ook bij de strandopgangen in Egmond aan Zee om te voorkomen dat deze geblokkeerd raken. De gemeente wil over de actuele situatie actief communiceren via social media en de gemeentelijke website. Bovendien staan tot en met zaterdag tekstkarren op diverse plaatsen.

De gemeente Bergen was woensdagavond niet bereikbaar voor een toelichting op het persbericht.

Pin It
Bekeken: 2149x
https://ee.itk.ac.id/data/