GP Groot brandstoffen en oliehandel breekt na bijna 50 jaar met Texaco. Onvrede over de moedermaatschappij van Texaco heeft tot dit besluit geleid. Zeventien bemande tankstations van GP Groot zullen worden omgebouwd tot Total-tankstations. De tankstations in Egmond, Hippolytushoef en Vennewater in Heiloo kregen de afgelopen weken als eerste de face-lift.

De komende weken zullen nog eens veertien bemande Texaco tankstations volgen. Medio augustus moet de operatie zijn afgerond. Directeur Pieter Talsma hierover: “We hebben met diverse partijen gesproken en hebben voor wat betreft onze bemande tankstations gekozen voor het merk Total en voor onze onbemande tankstations voor het merk Argos.”

Onbemande Texaco-tankstations in onder meer Alkmaar en Heerhugowaard zijn vrijwel allemaal al omgebouwd tot Argos-verkooppunten. GP Groot Brandstoffen in Heiloo is een grote speler in de oliehandel. Het exploiteert bijna 60 bemande en onbemande tankstations, voornamelijk in Noord-Holland. (Foto: Erik Boschman)

Pin It
Bekeken: 2423x
https://ee.itk.ac.id/data/