Op 1 juli werden de coronamaatregelen verder versoepeld en tot nu toe is daar in de statistieken voor regio Alkmaar weinig van te merken. Aan het front, in het ziekenhuis, is het al een tijdje stil en sinds 1 juli noteerde het RIVM vier positief uitgevallen tests. Het gaat om twee Alkmaarders en inwoners Langedijk en Bergen. De laatste drie gevallen werden dinsdag en woensdag gerapporteerd.

Sinds deze maand biedt het RIVM op de eigen website, vanwege de lage aantallen, alleen nog maar wekelijkse overzichten van het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en sterfgevallen in verband het covid-19. Van 8 juli t/m 14 juli zijn er 534 nieuwe personen die positief testten, werden zestien patiënten opgenomen in het ziekenhuis en overleden acht patiënten.

Sinds deze week vermeldt het RIVM de reishistorie van alle geregistreerde mensen besmet het het virus. Daaruit blijkt dat van de 992 personen 7,5 procent ergens in de twee weken voor de positieve test uit het buitenland terugkwam.

Volgens Stichting Nice is het totaal aantal (verdachte) coronapatiënten op IC's de laatste dagen weer iets toegenomen. Op 8 juli waren IC's op zijn leegst sinds de uitbraak, met nog 30 covid-patiënten, nu zijn dat er voorlopig geschat 35 à 36.
Pin It
Bekeken: 2125x
https://ee.itk.ac.id/data/