De veiligheidsbeleving in Heerhugowaard is verbeterd. Het onveiligheidsgevoel is met 5 procent afgenomen (van 16 naar 11 procent) en inwoners geven de leefbaarheid in de gemeente een 7,6 als ‘rapportcijfer’. Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor 2019 die is uitgevoerd door het CBS in samenwerking met I&O Research.

De Veiligheidsmonitor wordt tweejaarlijks uitgevoerd en geeft inzicht in hoe inwoners denken over de leefbaarheid van de buurt waar zij wonen, hoe zij de buurtoverlast beleven, slachtofferschap en veiligheidsbeleving. Daarnaast worden inwoners gevraagd naar het functioneren van de gemeente op het gebied van veiligheid en de tevredenheid over de politie.

De resultaten tonen een verbetering ten opzichte van voorgaande jaren. Het oordeel over de leefbaarheid in Heerhugowaard was in 2017 een 7,4 en in 2013 een 7,3. Van de inwoners van Heerhugowaard geeft 11 procent aan dat zij zich wel eens onveilig voelen in de buurt. In 2013 was dit nog 20 procent. Vrijwel geen enkele inwoner voelt zich vaak onveilig in de eigen buurt. Parallel met deze verbetering is ook een stijging zichtbaar in de tevredenheid over het functioneren van de gemeente wat betreft de aanpak van leefbaarheid en veiligheid.

Er zijn ook indicatoren met minder ontwikkeling. Zo is de tevredenheid over de fysieke kwaliteit nauwelijks veranderd en hebben de inwoners in Heerhugowaard het idee dat de criminaliteit is toegenomen, ook al laten criminaliteitscijfers een andere trend zien. Het slachtofferschap laat na een jarenlange daling een stabiel beeld zien.
Pin It
Bekeken: 1676x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/