Wielrenner Niki Terpstra is zondag ontslagen uit het ziekenhuis. Zijn vrouw Ramona meldt dat op Instagram. Thuis in Bergen start nu een revalidatie, die waarschijnlijk drie maanden gaat duren. De Tour de France start dit jaar op 29 augustus. De Ronde van Vlaanderen is op 18 oktober en Parijs-Roubaix een week later. Terpstra richt zich op de laatste twee wielerklassiekers.

Dinsdagmiddag kwam de 36-jarige klassiekerspecialist tijdens een trainingsrit ten val op de Markerwaarddijk tussen Lelystad en Enkhuizen. Het ging mis toen ganzen het fietspad overstaken. Terpstra klapte daardoor hard tegen een basaltblok. Bij het ongeluk liep hij een klaplong op, gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen, een scheurtje in zijn onderrug en een hersenschudding. Door de ernst van zijn verwondingen moest hij de eerste nacht zelfs op de intensive care verblijven.

De Telegraaf en het NHD brengen vanochtend opnieuw een uitgebreid interview in de Telegraaf en het NHD met de vrouw van Niki Terpstra. Daarin zegt ze dat hij nog wel veel pijn heeft. Dit wordt onder controle gehouden met medicatie. Maar zijn long, waar een drain in zat, herstelt heel snel en de andere blessures gaan volgens haar ook goed. De goede conditie van Niki heeft geholpen om zo snel het ziekenhuis te verlaten, aldus Ramona Terpstra.

Niki Terpstra is in dienst van de wielerploeg Total Direct Energie, en was zich aan het voorbereiden op het uitgestelde tweede deel van het wielerseizoen. De medische staf bij zijn Franse werkgever verwacht dat Terpstra's volledige revalidatie ongeveer drie maanden vergt. Normaal wordt gerekend met een herstelperiode van tien tot twaalf weken voor zulke blessures.

In 2018 won Terpstra de Ronde van Vlaanderen. Het jaar daarna kwam hij in die voorjaarsronde zwaar ten val. Pas in mei kon hij weer zijn rentree in het peloton maken. Tijdens de Tour de France van 2019 liep hij daarna een dubbele breuk in zijn schouderblad op, waardoor hij in augustus niet kon deelnemen aan het EK Wielrennen in Alkmaar. (foto: Instagram Ramona Terpstra)
Pin It
Bekeken: 2894x
http://fastekkln.kemenkopmk.go.id/slot-online-gacor/ http://skp.bkpsdm.ketapangkab.go.id/live-draw-hk/ https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-gacor-terpercaya/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/