Een 18-jarige Alkmaarder is veroordeeld tot veertien maanden jeugddetentie, waarvan zes voorwaardelijk, vanwege de gewapende en gewelddadige woningoverval op 4 februari in Heiloo. Ook wacht hem 45 uur werkstraf. Zijn 16-jarige handlanger uit Heiloo kreeg een half jaar opgelegd, plus voorwaardelijke jeugd-tbs. Dit meldt het NHD. Bovendien krijgen de twee na vrijlating een onderling contactverbod, elektronisch toezicht en moeten ze samen krap 8.000 euro schadevergoeding betalen aan de slachtoffers.

Tegen de Alkmaarse tiener was door het Openbaar Ministerie achttien maanden jeugddetentie geëist, waarvan een derde voorwaardelijk. De jongen uit Heiloo hoorde een strafeis van tien maanden, een deel voorwaardelijk, plus jeugd-tbs. De straffen vallen dus lager uit, maar er komt meer bij kijken.

Na vrijlating krijgen beide jongens elektronisch toezicht middels een enkelband, voor zolang de jeugdreclassering dat nodig acht. Daarnaast moet de Heilooër zich laten behandelen vanwege een gedragsstoornis. Werkt hij niet mee, krijgt hij alsnog jeugd-tbs. De Alkmaarder mag niet binnen een straal van 2 km van Heiloo komen en krijgt 45 uur werkstraf, omdat hij nog in een proefperiode zat vanwege twee eerdere veroordelingen.

Het tweetal kwam op 4 februari rond 05:00 uur met nog twee anderen de woning binnen door een slot van de voordeur open te flipperen. Ze maakten de 28-jarige bewoner wakker met een pistool tegen het hoofd en een kapmes tegen de keel. Bij een afwerende beweging raakte hij licht gewond. Daarna werd hij vastgebonden met zijn mond afgeplakt, net als zijn 19-jarige vriendin en een 20-jarige logee. Ook werd de bewoner geslagen.

De overvallers haalden de woning overhoop en maakten een horloge, boormachine, drie sloffen sigaretten, mobiele telefoons en (computer)apparatuur buit. Ook werd een kluis met inhoud meegenomen. Binnen een dag wist de politie de twee verdachten op te sporen. Vanwege de ernst van de zaak werd zo'n drie weken later hun voorarrest verlengd. De andere twee daders zijn nog niet achterhaald.
Pin It
Bekeken: 1622x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/