Bij KunstNetTV is de film 'BETEKEND' te zien. De gelijknamige tentoonstelling van het Kunstenaars Centrum Bergen (KCB) zou op 15 maart in Museum Kranenburgh worden geopend. Door de corona-crisis sloot het museum en ging de opening niet door. Het KCB-bestuur vroeg Marcus van Hoorn van Stichting Los Zand om de tentoonstelling te filmen. KCB-lid en componist Bas Buissink componeerde de soundtrack.

In de film 'BETEKEND' staat tekenen centraal. In alle vormen, met en op alle denkbare materialen. Tekenen werd lang gezien als een kunstvorm ter voorbereiding van schilderijen en sculpturen. Zonder status, iedereen tekent immers wel eens. Dat geldt zeker ook voor kunstenaars die bekend staan om ander werk.

De gefilmde tentoonstelling 'BETEKEND' laat met zeventien kunstenaars zien dat de tekenkunst zijn traditionele grenzen met veel diversiteit heeft overschreden. Clichés zijn overboord gegooid, nieuwe technieken omarmd. Tekenkunst anno nu is een rekbaar begrip geworden. Wat altijd blijft is dat alles begint bij het verbeelden van een idee of gedachte. Een schets van een wereld, vaak dicht bij huis.

Kijk voor meer KunstNetTV programma’s op kunstnet.tv. Uitzendingen op Halstad Centraal zijn dagelijks te zien om 10:00 en 22:00 uur.
Pin It
Bekeken: 1098x