Zowel op het Huygens College als het Trinitas College in Heerhugowaard zijn alle vmbo'ers in de basis en kader beroepsgerichte leerwegen geslaagd. Op het Huygens kregen ook alle vwo'ers hun diploma, maar het Trinitas - Han Fortmann kan tevreden zijn met een slagingspercentage van 96 procent.

Ook slaagden er meer havisten van het Huygens College, met 94 tegen 90 procent, maar het Trinitas kon aan 98 procent van de vmbo'ers theoretische leerlijn een diploma geven, tegenover het Huygens 95 procent.

Het Huygens College valt onder Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Noord-Holland-Noord (SOVON). René Rigter, voorzitter van het College van Bestuur, kreeg donderdag van alle scholen de scores binnen. Het viel hem op dat de huidige lichting het vrijwel overal het beter had gedaan dan die van vorig jaar.

Maar Rigter vindt het nog te vroeg om daar veel conclusies aan te verbinden. Feit is dat leerlingen vaker mochten herkansen vanwege de coronacrisis. Maar wellicht leverde het digitale onderwijs wel een positieve bijdrage. Volgens de voorzitter kan er pas echt iets zinnigs gezegd worden over twee jaar, terugkijkend over een periode van zes jaar.

Volgens Rigter is er door de coronacrisis in maart een enorme energie losgekomen bij docenten en ook leerlingen, waarbij iedereen ontzettend flexibel en creatief werd om het onderwijsprogramma in de lucht te houden: "Je zou in sommige opzichten kunnen spreken van een groeispurt in de ontwikkeling van het onderwijs. Ik weet zeker dat we nu landelijk gaan kijken welke goede dingen van de afgelopen maanden we erin kunnen houden."
Pin It
Bekeken: 1624x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/