Het kabinet kondigde woensdag aan dat alle sportscholen vanaf 1 juli hun deuren weer mogen openen. Een belangrijke factor was daarbij het kort geding dat BigGym, met vestigingen in Alkmaar en Heerhugowaard, aanspande tegen de Nederlandse staat.

BigGym heeft alle begrip voor de moeilijke situatie waarin het kabinet zich bevond, maar 1 september lag volgens de sportscholenketen veel te ver weg.  Dit gezien heropening van andere branches, en ook het positieve effect van sporten op de gezondheid en dus ook de eigen weerstand.

“Het kort geding dat op woensdag 20 mei heeft gediend is erg succesvol geweest”, zeggen directeur Jasper Otting en advocaat Lex de Jager. “Tijdens deze zitting heeft de landsadvocaat onze vragen niet één keer kunnen beantwoorden. Hiermee werd de druk op het kabinet om de sportscholen eerder te openen dan 1 september extra vergroot. Eindelijk hebben we duidelijkheid met deze datum van 1 juli."

BigGym is ook namens 4.000 sportschoolhouders en 3,2 miljoen fitnessleden in Nederland erg blij. "Alle fitnessleden van Nederland kunnen weer uitkijken naar een fijne training."
Pin It
Bekeken: 3074x
https://ee.itk.ac.id/data/