Met de indrukwekkende beelden van een uitgestorven Dam en een roerende toespraak van Koning Willem-Alexander nog vers in de herinnering, vieren we woensdag 75 jaar vrijheid. Dit jaar vanwege de coronacrisis in aangepaste vorm. Geen grot feesten, maar bij voorkeur thuis blijven en dan er maar het beste van maken. Toch wappert onze nationale driekleur de hele dag in top, en laat de zon zich van haar beste kant zien.

Bij het Ravenbrück monument aan het Aletta Jacobsplantsoen in Heerhugowaard ontving burgemeester Bert Blase dinsdag zoals gewoonlijk het Bevrijdingsvuur van hardlopers van atletiekvereniging Hera. Zij zijn normaal gesproken ieder jaar onderdeel van een lange keten lopers die het vuur van Wageningen naar Heerhugowaard brengt. Dit jaar was er echter een hele sobere opzet. Veertien vuurdragers haalden in historische (leger)voertuigen het vuur op, om dit eerst te brengen naar de steden waar normaliter een Bevrijdingsfestival wordt gehouden.

"Ik heb het vuur doorgekregen van de Hera-lopers, en daarna van het Comité 4 en 5 mei. En daarna het vuur aangestoken", sprak Blase in de camera voor een korte video. "Want vrijheid is wat je doorgeeft. En vrijheid maken we écht samen". Door de maatregelen was er dit jaar geen publiek aanwezig bij de ceremonie.
Pin It
Bekeken: 1439x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/