Veiligheidsregio Noord-Holland Noord heeft de noodverordening donderdag aangepast op de versoepeling van de coronamaatregelen door het kabinet, waardoor kleinschalige optredens bij zorginstellingen weer mogelijk zijn. Verder mogen kampeerterreinen en permanente strandhuisjes met eigen sanitair vanaf vrijdag open.

Toen duidelijk werd dat kleinschalige optredens bij zorginstellingen - in ieder geval in Heerhugowaard - niet meer toegestaan waren, ontstond een golf van verontwaardiging. Het was al te laat voor Koningsdag, maar gemeente Heerhugowaard versoepelde daarop behoorlijk snel de regels. Duidelijkheid voor de hele regio was echter nog wel nodig, al blijven de details qua invulling aan de diverse gemeenten.

Kleinschalige optredens buiten bij verpleeg- en verzorgingshuizen zijn sinds donderdag toegestaan. Voorwaarden zijn dat artiesten vooraf toestemming hebben van de beheerder van de instelling en er moet geprobeerd wordt om toestroom van publiek van buitenaf te voorkomen. Heerhugowaard was specifiek over groepen van hooguit drie artiesten die maximaal 10 minuten optreden. De Veiligheidsregio stelt deze limieten niet, maar wellicht valt meer dan drie onder verboden samenscholing (en muzikale 3x3 battles weer niet). Navraag is geen overbodige luxe.

Verder staan in de noodverordening de nieuwe regels over georganiseerde sport voor minderjarigen en topsporters, maar er wordt niet duidelijk of binnensporttrainers inmiddels hun programma's buiten mogen afwerken. Ook staat de aanstaande heropening van scholen en kinderopvang benoemd, en dat zelfstandig wonende 70-plussers weer door één of twee vaste personen met enige regelmaat bezocht kunnen worden.

Meer informatie op vrnhn.nl.

 
Pin It
Bekeken: 2353x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/