Zaterdag meldde het RIVM een enkele nieuwe ziekenhuisopname van een coronapatiënt uit regio Alkmaar. Het aantal patiënten opgenomen (geweest) komt voor Alkmaar uit op 52 en voor de vijf gemeenten bij elkaar op 119. Heerhugowaard blijft onveranderd op 26, Langedijk en Bergen op 16 en Heiloo op 9 staan.

Ook werden in Alkmaar 5 nieuwe besmettingen geconstateerd en in Heerhugowaard en Langedijk beide eentje. Het totaal aantal (ex)coronapatiënten stijgt daarmee naar 478. Nationaal steeg het aantal meldingen van positieve tests met 655 naar 37.190.

Het aantal meldingen van patiënten die voor covid-19 in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest) ging met 100 omhoog naar 10.381. Na een week waarin de dalende trend minder sterk was dan ervoor, is dit een van de kleinste toenames sinds het hoogtepunt van de crisis. Let wel, mogelijk volgt nog enige compensatie na het weekend.

Op de intensive care units komt er hoe dan ook meer lucht. Volgens een voorlopige telling is zaterdag het aantal coronapatiënten op IC's met ongeveer 35 gedaald naar 835. Binnen een week kwamen zo'n 220 IC-bedden vrij.

Het aantal bij het RIVM gemelde overleden patiënten steeg met 120 naar totaal 4.409. In de afgelopen drie weken liep het dagelijks aantal meldingen terug van gemiddeld 150 naar 120.
Pin It
Bekeken: 1868x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/