Donderdag meldde het RIVM voor de zesde keer geen enkele ziekenhuisopname in regio Alkmaar vanwege het coronavirus. Het totaal aantal patiënten dat opgenomen is (geweest) blijft zo op 116. Alkmaar blijft onveranderd op 50, Heerhugowaard op 25, Langedijk en Bergen op 16 en Heiloo op 9. In heel de provincie zijn er overigens nog maar weinig ziekenhuisopnames.

Wel was er melding van 11 nieuwe positieve tests in de regio, waarvan 6 uit Heerhugowaard. Het totaal in de regio komt uit op 458. Het aantal bij het RIVM registreerde personen dat besmet is (geweest) steeg met 887 naar 35.729.

Het aantal meldingen van patiënten die in het ziekenhuisopname opgenomen zijn (geweest) steeg nationaal met 124 naar 10.158, waardoor de dalende trend doorzet en de uitstroom wederom de overhand kon hebben. Volgens voorlopige tellingen liggen er 916 coronapatiënten op IC's, zo'n 40 minder dan de dag ervoor. Dat is de op één na hoogste afname na gisteren, toen deze rond 50 was.

Het bij het RIVM bekende aantal overleden covid-19 patiënten steeg met 123 naar 4.177 totaal. De voorzichtig dalende trend in het dagelijks aantal meldingen zet door. De meeste patiënten zijn boven de 75 jaar. Zeker 69.3 procent had al een aandoening, bij 21,4 procent is niet niets over onbekend.

Kort voor de corona-uitbraak waren er zo'n 2.900 sterfgevallen per week. Dat schoot begin april naar 5.100 en daalde de week erna weer naar rond 4.600.

 
Pin It
Bekeken: 1992x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/