Ook de Langedijkse basisscholen mogen op 11 mei, na de vakantie, weer open. Dit besluit is genomen op advies van het Outbreak Management Team van de overheid. Het risico is volgens het OMT "beheersbaar" en zal niet leiden tot een verdere belasting op de zorg. Joost Goedbloed, leraar van groep 8 van IKC Het Mozaïek in Broek op Langedijk, is blij dat hij zijn leerlingen binnenkort weer in de klas krijgt. "We hebben elke dag door middel van videobellen het huiswerk doorgenomen, maar elkaar in levenden lijve zien is toch prettiger".

Het is de bedoeling om de kinderen om en om, voor de helft van de tijd, naar school te laten gaan. Bij Het Mozaïek zijn ze er nog niet uit hoe dat eruit gaat zien. "Daar zitten praktische haken en ogen aan, we zijn nog bezig om een plan te ontwikkelen".

Joost gelooft niet dat het verstandig is om een eventuele achterstand die de kinderen thuis hebben opgelopen met een slag in te halen. "We moeten gewoon uitgaan van een nieuwe beginsituatie. En net als anders bekijken: wie heeft hulp nodig, wie is sterk hierin, wie is sterk daarin. Ik heb trouwens tijdens het videobellen goed kunnen meekijken, negentig procent heeft goed de opdrachten gemaakt."

De overgang naar het middelbaar onderwijs is voor de achtstegroepers geen issue meer. "Eind februari is er al een toets geweest, waar een schooladvies uit gerold is. De landelijke toets, de voormalige Cito, is geschrapt. De kinderen weten dus al naar welke school ze gaan."

Als de kinderen na de meivakantie terug op Het Mozaïek zijn wacht hen ook een project dat even afleidt van de boze buitenwereld: de voorbereiding van de musical 'Jungle Beat'. Joost: "Veel scholen doen dit jaar geen musical, wij vinden het een positief signaal om het juist wel te doen. De kinderen wanen zich bij de repetities even in een andere wereld. Ouders schilderen de decors, met 1,5 meter afstand natuurlijk. En als we geen publiek in de zaal kunnen ontvangen zenden we de opvoering live uit. We hebben er allemaal heel veel zin in."
Pin It
Bekeken: 1456x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/