Zaterdag werd door het RIVM voor de derde keer sinds de uitbraak geen enkele ziekenhuisopname vanwege het coronavirus gemeld in regio Alkmaar.  Het is de tweede dag op rij, maar wellicht volgt na het weekend nog een vereffening. Het aantal patiënten dat opgenomen is (geweest) blijft voor Alkmaar op 49, Heerhugowaard op 25, Langedijk en Bergen op 16, en voor Heiloo op 9 staan.

Wel waren er in Alkmaar 4 en in Heerhugowaard 3 nieuwe besmettingen geconstateerd. Het totaal in de regio komt daarmee op 430 mensen. In heel Nederland steeg het aantal positief geteste personen met 1.066 naar 32.655. Dit is vanzelfsprekend niet hoeveel mensen er werkelijk besmet zijn (geweest). Door het testprogramma voor zorgpersoneel vallen de meeste bekende gevallen nu in de categorie 55-59 jaar.

Het aantal gemelde ziekenhuisopnames vanwege covid-19 is nationaal met 110 het laagste sinds de uitbraak. Het aantal (ex)patiënten steeg naar 9.704, daarvan liggen er nog rond 1.060 op de intensive care (precieze aantallen laten drie dagen op zich wachten). Het hoogste aantal was 1.332 op 7 april. De IC-bezetting ligt nu op krap 180 procent van het normale niveau.

Het aantal overleden coronapatiënten bekend bij het RIVM steeg met 83 naar 3.684. Ook dit is de laagste stijging sinds het hoogtepunt van de crisis, maar op zondagen is het aantal meldingen altijd relatief laag, dus of een scherper dalende trend is ingezet, kan nog niet gezegd worden.
Pin It
Bekeken: 1184x
https://www.oceanic-saunas.eu/rtp-live/ https://www.psychopsy.com/toto-sgp/ https://majorzeman.eu/slot-demo/ https://bahama.digital/slot-demo/ https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/