De Heerhugowaardse gemeenteraad zou dinsdagavond per online videoconference bij elkaar komen en dat leek aanvankelijk te gaan lukken, maar nog voordat de vergadering om 20:00 uur begon doken de eerste probleempjes op. Het ging al snel van kwaad tot erger. Uiteindelijk zijn alleen de akkoordstukken behandeld, zonder dat thuispubliek er wat van mee heeft gekregen.

"Nee, de techniek werkte niet mee. Geen beeld, wel geluid, dan geen geluid en geen beeld, dan beeld en geluid en vervolgens geluid en geen beeld", laat D66-fractievoorzitter Michael Feelders achteraf weten. "Voor een buitenstaander niet te volgen, zeker op het moment dan de akkoordstukken kwamen. Alsof de Paashaas geslacht werd maar dat was gewoon de hamer van de burgemeester."

Vooraf was Feelders nog vol goede moed. Burgemeester Blase was in beeld, een ritsje raadsleden zat ook al klaar. Iemand had haar beeld op de kant, maar ach. Onwennig was het wel, geeft de D66-leider toe: "Ja, het is echt anders. Je ziet alleen gezichtjes en niet de wisselwerking in de fractie, de reacties van raadsleden ontgaat je."

Bij aanvang was Blase niet in beeld, maar hij heette iedereen inclusief toeschouwers welkom, nam de spelregels door en ging van start. Tien minuten laten schorste hij de vergadering toch maar even zodat de griffier de problemen kon verhelpen, met name voor het thuispubliek. Raadsvergaderingen moeten volgens de wet openbaar zijn. Een kwartier later kreeg het publiek ’Hlsjs-lite: Network error’ in beeld en daarna de mededeling dat de vergadering tot 20:30 uur geschorst zou worden.

De vergadering ging toen verder maar was niet te volgen voor toeschouwers. Rond 20:45 uur was de vergadering afgelopen en waren alleen de akkoordstukken behandeld. (foto: Twitter @feeldersisimo)
Pin It
Bekeken: 1579x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/