De gemeente Heerhugowaard zoekt met ingang van 2018 een nieuwe stadsdichter. Op 31 december verstrijkt de termijn van de huidige stadsdichter Annek Groot. Zij is de tweede stadsdichter van Heerhugowaard.


In 2013 besloot de gemeente tot de benoeming van een stadsdichter. De eerste was Hans Boomsma. Het idee van een stadsdichter is dat hij of zij op poëtische wijze bijzondere gebeurtenissen en ontwikkelingen in de gemeente beschrijft.


Kandidaten die in aanmerking willen komen voor deze bijzondere functie kunnen solliciteren door een gedicht en een kort curriculum vitae te zenden naar de gemeente Heerhugowaard, ter attentie van Margriet van Scheppingen (m.vanscheppingen@heerhugowaard.nl).


Er zijn wel wat voorwaarden aan de functie verbonden; de sollicitant moet in Heerhugowaard wonen. De dichter in spé moet al eerder gepubliceerd hebben en kunnen inspringen op onverwachte opvallende gebeurtenissen. Een benoemingscommissie draagt een kandidaat voor bij het college van B&W.

Pin It
Bekeken: 2662x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/