De Alkmaarse Rugby Club komt over het algemeen niet zo best uit de winterstop maar dit jaar is een prettige uitzondering. Heren 1 won met 47-12 van de Pickwick Players uit Deventer en het 2e team won met 57-5 van Waterland uit Purmerend. De Foeste Moiden maakten het wat spannender met 10-12 winst in Dwingeloo.

Al na zes minuten scoorde Heren 1. Aanvoerder Jeroen Neeven passeerde de driekwartlijn en via Barney Earl kwam de bal bij Job Dekker, die met een try afrondde. David Dekker schoot de conversie tussen de palen voor 7-0. Kort daarna maakte David Dekker een fraaie interceptie, Jeroen Wiebes rondde af en David converteerde weer (14-0). Halverwege de eerste helft was het opnieuw raak. Uit een 5 yards scrum speelde Barney Earl de bal de driekwartlijn en via een één-tweetje scoorde hij zelf een geconverteerde try voor 21-0.

In de 2e helft werden de vierde try en het bijbehorende extra competitiepunt al heel snel gescoord. Roy van Rijn onderschepte de bal met zijn voet, schopte deze over de goallijn en maakte af. David Dekker was weer goed voor conversie (28-0). De Pickwick Players sloegen terug met een geconverteerde try uit een 5 yards scrum (28-7). Alkmaar was weer wakker. Jeroen Wiebes brak door en scoorde, nadat hij bij een tackle balverlies leed maar dit mooi herstelde. De uiterst moeilijke conversie lukte niet. Man of the Match Barney Earl liet daarna bij twee geconverteerde try's zien dat hij maar weinig ruimte nodig heeft (47-7). Het laatste woord kwam van de gasten, In de slotseconde was er een fraaie geconverteerde try na een slim genomen 5 yards strafschop (47-12).

Heren 1, 2 en de Foeste Moiden staan 2e respectievelijk in de 2e Klasse Noord, 4e Klasse Noord-West en 2e Klasse Noord. Beide herenteams maken nog goede kans op winst.

Pin It
Bekeken: 3231x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/